Menu

Voorjaarsconcert muziekvereniging UDI

zaterdag 29 apr 2017 | 19:00

Muzikaal voorjaar in Amerika en Bohemen

Spannende contrasten met UDI en de Leemkuulers

Op de mooie voorjaarsavond die zaterdag 29 april gaat worden, zullen Muziekvereniging UDI en “de Leemkuulers” samen concert geven in de Theaterkerk te Bemmel.

O.l.v. dirigent Henry Meijer spelen de Leemkuulers de traditionele volksmuziek uit het in het Tsjechisch Bohemen gelegen Egerland. Heimwee, verlangen en het besef dat het leven in zijn eenvoud goed kan zijn, worden opgewekt bezongen en verklankt in vooral marsen en polka’s. En als je daar dan nog niet vrolijk van wordt, dan wel bij het vooruitzicht dat de Leemkuuler damesmuzikanten deze avond voor het eerst gekleed in de traditionele dirndl voor de dag gaan komen…

UDI zoekt het dan op een heel andere plaats op aarde, dit keer. Het thema van hun optreden zal zijn “Amerika”. Dirigent Johan Jacobsen voert het flink verjongde UDI door de muzikale variaties die Amerika te bieden heeft. U kunt genieten van zowel spectaculaire hoogstandjes zoals Kees Vlak’s “New York Ouverture” als wel swingende bigbandmuziek.

Zaterdag 29 april bent u vanaf 19.00 welkom in de Theaterkerk te Bemmel. Aanvang concert is 20.00 en de kaarten à slechts €5,- worden uitsluitend dan, aan de deur, verkocht.